הוא נולד לתוך זה. ככה לפחות הסביר לי. אף פעם לא חשב שאפשר לעשות משהו אחר. הוא העביר כאן את ילדותו, עזר להורים, למד את העבודה עוד לפני שידע לקרוא ולכתוב. הוא התבגר כאן, בילה פה את נעוריו, הפך לאיש וירש את העסק. תמיד היה מוקף תרנגולות. לא, זה בכלל לא מגעיל אותו. כל החיים שלו פה. גם הבן עובד אתו. דור שלישי. אני מסתכלת עליו ומסרבת להאמין שבילה פה את כל חייו. אני בקושי מצליחה להיות פה דקה. אני שואלת אותו אם אין לו סיוטים בלילה. "מה פתאום?" הוא צוחק וחוזר לעמוד מאחורי הדוכן. הימים שלפני כיפור עמוסים ואין לו זמן לדיבורים. קוראים לו חי. הבטחתי לשלוח לו תמונה.
אני בוחנת אותה ותוהה. המראה המוקפד שלה לא מתיישב לי. היא לא דומה לאנשים האחרים שמחכים פה. בלונד צבוע מסורק בקפידה, איפור שנמשח בתשומת לב לכל פרט. נכון, אפשר היה לוותר על קצת צבע. גם ככה המקום צבעוני מדי. שטויות, היא נראית נחמדה. מכנסי סאטן שחורים שמבליטים גזרה לא רעה בכלל לגילה. תכשיטי זהב שמנצנצים בעיניים כשהיא עומדת בזווית הנכונה. הבעת פנים נשית ונעימה. מה, לעזאזל, מביא אותה לכאן? אני מעיזה לגשת ולשאול. מבחינתה אין מקום לשאלה. בכל יום כיפור מבחינתה. למה? כי היא פשוט מאמינה. התמיהה על פני מעלה חיוך על פניה. "זה לא עניין של הגיון", היא מסבירה. "ככה אני מאמינה".
"תגידי, את לא מבינה?", מזדעק העובד שמסתובב עם צינור מים. "נגיד שאת חולה. מה עדיף שתמותי מהמחלה או שהתרנגולת תמות?" אני שותקת כשהוא שוטף את הרצפה. "ברור שהתרנגולת" הוא עונה. "אל תגיד לי ש…" אני מנסה. "אני אומר לך" הוא עונה ומוודא שהרצפה נקיה. האשה עם הבלונד והתכשיטים מסתכלת עלי בעצב מהול בדאגה. עוד מעט יגיע תורה.
כתיבת תגובה